MŰKÖDJ! pályázat 2017 - Pályaművek

Közel 50 kreatív, alkotó, céltudatos MŰSZAKI diák töltötte fel ötletét a MŰKÖDJ pályázati felhívásra.

Az alábbi felület segítségével közvetlenül vehetnek részt a pályázók támogatásában. Ezen a felületen Önöknek lehetőségük van jelezni felénk, hogy mely diákok ötletének megvalósítását szeretnék támogatni és felvenni velük közvetlenül a kapcsolatot akár hosszabb távú együttműködés céljából.

Amennyiben támogatni kívánja valamelyik pályamunkát, akkor az "Érdeklődés" pontnál megjelölheti azt, és az "Érdeklődés küldése" gombra kattintva elküldheti felénk kapcsolódó megjegyzéseit.

Amennyiben olyan pályaművet kíván támogatni, amely mellett már szerepel a "Foglalt" jelzés, kérem, keresse kollégánkat: Babka Gábor - babka@mee.hu

PályázóPályamű címeRövid leírásÉrdeklődés
Barta Botond 2
(BMSZC UMSZKI)
OkosotthonHáztartásban előforduló bármilyen eszköz (kávéfőző, lámpa) távoli vezérlése arduinoval. Az arduino-kat raspberry pi-vel illetve nrf modul segítségével vezérlem.Mivel a raspberry pi-nek van NIC-e, így elérhető bárhonnan így akár okostelefon segítségével is.

Videó a működésről

FOGLALT
Bedő Erik
(Bláthy Ottó Titusz Informatikai Szakközépiskola)
Quadruped robotA tervem egy 4 lábú quadruped robot elkészítése. A mozgásáért szervó motorok, a vezérlésért pedig egy Arduino felel majd. A robotra a megfelelő programot megírva és feltöltve lehet majd irányítani az eszközt. A fejlesztés folyamatát úgy képzelem el, hogy először elkészítem a vázat fából, mely elegendő az első tesztekhez és programokhoz, majd amennyiben a projekt megfelelően halad a vázat 3D nyomtatott műanyag elemekre cserélném. A tápellátást akkumulátorról kapja majd.

Videó a működésről

FOGLALT
Berezvai Csaba
(Hódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
Tesla tekercs építéseEgy működő Tesla tekercset szeretnék építeni, amivel tanulmányozhatnánk iskolámban a nagyfrekvenciás hangolt tekercs működését, a vezeték nélküli energiaátvitel lehetőségeit keresve.

Videó a működésről

Boldizsár Tamás
(TSzC Bláthy Ottó Szakgimnázium)
Távvezérelhető okos asztalKészítünk egy 4 kerék meghajtású váz-szerkezetet, erre építünk asztal vázat és lapot. Az asztal vezérlő egysége egy raspberry pi 2 lesz. A hozzá kapcsolódó monitor motorokkal süllyeszthető lesz. Az asztal lapban egy gombnyomásra nyíló fiók: ebben egy tabletet helyezünk el. Az asztal lapon lesz még világítás, hasznos töltő csatlakozók. Az asztalban lesz ital-adagoló rendszer: gombnyomásra kiad egy üdítőt, áramellátását 2 db 12 V-os akkumulátor biztosítja. Az asztal mozgása távvezérelhető lesz.

Videó a működésről

FOGLALT
Boros Marcell
(TSZC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
Távvezérelhető tekegolyó és oktató robot20 cm átmérőjű akril gömbbe építünk 2 db áttételes dc motorral hajtott robot járművet. Vezérlő egysége arduino uno r3 lesz. Egyik funkciója, hogy játékosan játékos formában segíti a diákoknak, hogy megtanulják a koordináta rendszer használatát, gyakorolják a térbeli tájékozódást (x, y, z koordináta). Irányítása elektronikus iránytűvel történik majd bluetooth-on nrf-el 2,4 GHz-es frekvencián történik.

Videó a működésről

FOGLALT
Bölöndi Tamás
(Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
Quiz gépOlyan elektromos eszközt kívánok építeni, ami vetélkedőkön és tanórákon használható egyének vagy csapatok versenyeztetésére. A készülék alkalmas lesz kijelezni villám válaszok esetén a leggyorsabb válaszadót, a gondolkozási időhöz kötött válaszok esetén az idő múlását és a vetélkedők aktuális pontszámát. Tanórai alkalmazás esetén remélhetőleg segíti a koncentrálást az új ismeretekre.

Videó a működésről

Czefernek Ákos
(TSzC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
Távvezérelt lánctalpas takarító robotTakarító robotomhoz készítek újrahasznosított alumínium alkatrészekből egy lánctalpas, 2db áttételes dc motorokkal meghajtott vázat és erre elektromágnessel ellátott kart szerelünk, ami a kisebb fém alkatrészeket fogja összegyűjteni a földről a műhelyben. Lesz egy szívó feje is, ami a port fogja beszívni egy beépített porszívóval. Távvezérlést Arduino Uno R3-al oldjuk meg és vonalkövetésre is alkalmas lesz. Távirányítót is modulokból építjük össze, ami illeszkedik az arduinhoz.

Videó a működésről

FOGLALT
Deli Tamás
(Budapest Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakgimnáziuma és Kollégiuma)
ÉbresztőóraJó reggelt kedves bizottság! A nevem Arabella. Én egy beszélő és részint beszéd értő multifunkcionális ébresztőóra vagyok. Ön mint felhasználó rendelkezhet az alábbi alkalmazási lehetőségek felett: -zene lejátszás és státusz regisztrálás -hőmérséklet olvasás -pontos idő kezelés -hang- , gomb- és érintőképernyő vezérelt lámpakapcsolás -gomb- és érintőképernyő vezérelt beállítás -bluetooth vezérlés -ébresztés hanggal, illetve fényhatással Köszönöm a figyelmet. Bemutató m

Bővebb leírás...

Videó a működésről

Demeter Ádám
(Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnázium)
LEGO EV3 CNCEz egy kisméretű LEGO CNC, amit egy EV3-as blokkal működtetek. Az apám építette meg, én pedig beprogramoztam. A programozása azért "bonyulult", mert nem hivatásos CNC programozó software-t használok mivel ez LEGO, így az alapoktól kell megírnom mindent. Három motort taratalmaz, így ez egy 3 tengelyes CNC. Rendelkezik 2db végszenzorral is a gép nullázásának megvalósításához. Abszulút és relatív koordinátarendszerben is működik. A videós bemutatkozóban, a legelső programot lehet látni.

Videó

Videó a működésről

FOGLALT
Dér Ádám
(Budapesti Műszaki Szakképző Centrum Pataky István Híradásipari és Informatikai Szakközépiskolája)
Pataky lakásokosítóA mai világban egyre inkább az okos eszközök felé haladunk. Okos telefon, óra, hűtő, lámpák stb. Ezeket ki ne szeretné egy helyről vezérelni, egyszerűen, sok tízezer forint ráköltése nélkül otthoni megoldással elkészíteni? Ezt szeretném megvalósítani a "lakásokosítóval". Egy kompakt, kis helyet foglaló eszköz, mellyel a hétköznapi okos lakáseszközeinket vezérelhetjük.

Videó a működésről

FOGLALT
Erdei Dominik
(BMSZC Puskás Technikum)
Programozható iskolacsengőAz ötletem egy raspberryből készített iskolacsengő, aminek a programozása egy általam készített webes felületen történik. Az eszköz az iskolai hangosítási hálózathoz csatlakoztatva megoldhatja az intézmény napirendjének megfelelő csengetési vezérlést. A webes felületen létrehozhatunk csengetési sémákat, melyeket hozzárendelhetünk a hét napjaihoz, illetve speciális tanítási nap (például szombat vagy rövidített órák) esetén, néhány kattintással megváltoztathatjuk az adott napra a csengetést.

Videó a működésről

Godó Martin
(TSzC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
Távvezérelt, kamerás kutató-mentő robotEgy 4 kerék meghajtású robotot készítek, TS832 FPV kamerával és megfogó karral felszerelve. A mozgatáshoz különleges Omni-Wheel kerekeket használok, hogy mozgékony legyen. 4 db áttételes 12V-os dc motort 2db H-híddal működtetem. A irányítást Arduino Mega 2560-al oldjuk meg. A távvezérlést bluetooth kommunikációval 2,4 GHz-en NRF-el oldjuk meg. A tápellátás, 3 cellás lítium akkumulátorral és 5V-os powerbankal lesz megoldva.

Videó a működésről

FOGLALT
Jassa Csaba
(TSzC Bláthy Ottó Szakgimnázium)
Guruló szerszámos ládaKészítünk egy 4 kerék meghajtású alapvázat, amely akadályokon is át tud menni. Erre kerül a szerszámtartó doboz. Távvezérelhető is lesz és vonalkövető szenzorokkal, önjáró is. Vezérléshez Arduino UNO-t és NRF kommunikációt alkalmazunk. A távvezérlőt is mi készítjük. Lesz zene lejátszó funkciója is. Feladata, segíteni a műhelyben dolgozót.

Videó a működésről

Kapuváry Kristóf
(Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
Basic nyelvű kísérletező áramkörOlyan kísérletező áramört kívánok létrehozni, amelyik olcsó és segít a mikrocontrollerek hardveres kialakításának megismerésében és a programozási alapok elsajátításában. Ötletem alapjául apukám Commodore 64 gépe és a Basic bélyegek szolcáltak. A cél, hogy az általános iskolások is képesek legyenek az eszközt alkalmazni, illetve a nagyobbak a PLC alapjait könyebben elsajátítsák.

Videó a működésről

FOGLALT
Kasza Dávid
(BMSC Bolyai János Műszaki Szakgimnáziuma)
Hobby CNC és lézer gravírozóA célom az, hogy legyen egy olyan gépem, amivel létre tudom hozni azokat az alkatrészeket, amiket csak szeretnék. A vezérlő egység egy moduláris eszköz, amire azért esett a választás, hogy könnyen fejleszthető legyen. Ez az eszköz USB-n kommunikál egy számítógéppel, ami küldeni neki az adatokat. Egyszerre képes 3 léptetőmotort vezérelni, és kettő kimeneti perifériát. (Egy 230V-os marót és egy 5V-os lézert.) A berendezés Tápellátása hálózatról történik. A váz 50x50 alumíniumprofilból készül.

Videó a működésről

FOGLALT
Kis Benjámin
(Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakgimnáziuma)
B3 robot - "Benjamin's Big Blow" önjáró lufifújó robotRobotom vázát egy rossz porszívó adta. Motorokat szereztem be, majd kialakítottam a helyüket. Hozzájuk egy-egy alulemezt erősítettem, amit a porszívóvázhoz csavaroztam, ezek menetei ragasztással kapcsolódnak a mozgó kerekekhez. A vezetékeket odaforrasztottam a motorokhoz és az akkumulátorhoz, aztán relés távvezérlőt szereltem be és vezérléséhez egyszerű programot írtam. Plusz funkciója: kompresszorral felfúj egy lufit, vagy bicikligumit. A B3 robot vicces, hasznos, környezetbarát, és MŰKÖDIK!

Bővebb leírás...

Videó a működésről

Kiss Szabolcs
(Szegedi SzC Gábor Dénes Szakgimnáziuma)
Komplementer MOSFET végfokHIFI minőségű erősítő 2 MOSFET és 1 Bipoláris tranzisztorral valamint egy jó minőségű OPA134 meghajtófokozattal. Az erősítő igen magas linearitású és megfelelő hangsugárzóval párosítva remek hangminőséget nyújt.

Videó a működésről

Kohanecz Ádám
(BMSZC Bolyai János Műszaki Szakgimnáziuma és Kollégiuma)
4WD RobotA projektem egy négykerékmeghajtású robot, amely távirányítható, azonban rendelkezik a felhasználót segítő automata funkciókkal, mint például az akadályok előtti vészmegállás abban az esetben, ha a felhasználó szándékosan falnak akarja vezetni, valamint a robot képes teljes fokú autonóm viselkedésre, amelyben egy előre megadott feladatot önállóan végre tud hajtani. A robot felépítése lehetőséget nyújt a különböző eszközök, modulok gyors tesztelésére, ezért kísérletek végrehajtására is tökéletes.

Videó a működésről

Kostyál Bálint
(Vác, Boronkay György Műszaki Szakgimmnázim és Gimmnázium)
Digitális Logikai JátékAz ötletem egyik fele egy 3D nyomtatott kocka, amelynek mindegyik lapján 9 db nyomógomb helyezkedik el. A nyomógombok alatt, szintén minden oldalon egy-egy RGB led foglalna helyet. Ez mint adat be- és kiviteli eszközként funkcionál. Az ötlet másik fele egy olyan logikai játék, ahol ha a játékos megnyom egy gombot, akkor az és a nyomógomb élszomszédjai átváltják állapotukat. (Vagy világítanak, vagy nem) A játék célja, hogy egy összekevert állapotból kell a kockát egyszínűre állítani.

Bővebb leírás...

Videó a működésről

FOGLALT
Kovács Dominik
(HSZC Pollák Antal Szakgimnázium)
Akváriumi levegőztető házilag. Újrahasznosított és bontott alkatrészekből megépíteni egy működő akváriumi levegőztetőt. A bolti levegőztetőtől eltérve nem olyan drága és csak egy kis kreativitás kell hozzá és megoldható házilag.

Videó a működésről

Kovács Vince
(BMSZC Bolyai János Műszaki Szakgimnáziuma és Kollégiuma)
Italautomata érmevizsgálóvalA projekt keretében egy italautomatát valósítok meg, amely pénzérme elfogadására is alkalmas. A pohár telítettségének mérése annak súlya alapján történik.

Videó a működésről

FOGLALT
Kövér Dániel
(Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
Arduino cnc - 3 tengelyes "maró" Az eszköz az Arduino GRBL platformra épül, jól szemlélteti hogy már egy ilyen kis teljesítményű mikrokontrollerben is mekkora lehetőségek rejlenek. A gép mozgatását a mikrokontroller végzi, teljes 3D munkákat képes megvalósítani. A mozgások irányítása a cnc gépek szabványos nyelvén folyik, G kódokkal. Az általam tervezett gép egyszerű felépítésű; a tengelyek bontott CD meghajtók olvasófejet mozgató szánrendszereiből épülnek fel. Az eszköz egy későbbi, költségesebb projekt első prototípusa les

Videó a működésről

FOGLALT
Mészáros Róbert
(BMSZC Neumann János Számítástechnikai Szakgimnázium)
AdatbázisAz adatbázis funkciói: -Tetszőleges adatbázis létrehozása -Adatbázis mentése -Adatbázis exportálása -Adatok módosítása, törlése, módosítása -Keresés az adatbázisban -Alapműveletek -Diagramm -Kimutatások, űrlapok és jelentések készítése

Videó a működésről

Mikola Máté
(BMSZC Pataky SZG )
Beágyazott számítógépes többcsatornás mérőrendszerA berendezés egy számítógép (raspberry pi 3), egy mikrokontroller (arduino uno) és egy nyolccsatornás AD konverter kártya kombinációjára épülő, moduláris, fejleszthető mérőeszköz prototípusa. Az eszköz négy csatornán multiméterként üzemel, további négy csatornája pedig szenzorok (hőmérséklet, nyomás stb) csatlakoztatására alkalmas. A mérőeszköz rendelkezik helyi, karakteres LCD paneles megjelenítéssel, illetve a raspberrynek köszönhetően az adatok hagyományos monitoron is láthatóak.

Bővebb leírás...

Videó a működésről

FOGLALT
Németh Ernő Nándor
(Győri Műszaki Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
Smarthome for chickensAz ötlet egy okos csirkeól, ami megkönnyíti az állattartással járó nehézségeket. A hardware alapja egy ESP8266 csip, amihez különböző érzékelőket, szenzorokat és motort csatlakoztatunk. Működés alapja a következő: az internetről lekéri az napkelte/napnyugta időpontját és ez alapján meghatározza, hogy az állatokat kinyitnia vagy becsuknia kell. Az állatokat el lehet látni NFC gyűrűkkel, így jelezni is tudja felénk az eszköz hogy kint maradt-e egy állat. Akár automata etetővel is el lehet látni.

Bővebb leírás...

Videó a működésről

Nyilas Viktor
(Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnáziuma)
Oktatás támogató rendszer okostelefonok segítségévelA pályázat célja egy olyan berendezés építése, amely iskolai körülmények között az oktatást támogatja. A berendezés egyfajta szerver szolgáltatást nyújt a diákok számára. Így a diákok, WI-FI kommunikációt használva okostelefonjuk segítségével csatlakozhatnak a szerverhez ,és a tanár által megosztott dokumentumokat, bemutatókat, multimédiás anyagokat megtekinthetik,vagy követhetik az előadást.

Bővebb leírás...

Videó a működésről

FOGLALT
Orosz Bence
(BMSZC UMSZKI)
Modellvasút vezérlése USB porton keresztülModellvasúti pályán mozgó szerelvényt vezérlünk USB porton keresztül. Oda-vissza működés, váltó, fénysorompó vezérlés.

Videó a működésről

FOGLALT
Osváth Botond Márk
(Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Neumann János Számítástechnikai Szakgimnáziuma)
Parkoló foglalásAz én programom arra lett kitalálva, hogy a felhasználók egyszerűen tudjanak parkolóhelyet foglalni, interneten keresztül. Az első oszlopban a parkolóhelyek sorszáma található meg. Létezik admin és vendég felhasználó, külön-külön jogosultságokkal. Az admin tud szerkeszteni/törölni foglalásokat, új felhasználókat létrehozni és törölni. A normál ("vendég") felhasználó, tud parkolóhelyet foglalni, ha pedig elrontotta a foglalását, tudja azt szerkeszteni.

Videó a működésről

Patkó Bence
(BMSZC Trefort Ágoston Ktny. szkg.)
3D-s LED kocka8x8x8 ledből álló led kocka amely egy mikrovezérővel programozható lesz. Az 512 led teljes mértékben állítható, külön programozható így sok mindent lehet vele csinálni: feliratokat szimulálni, tűzijátékot, pattogó labdát és még sok mást is lehet rá írni

Videó a működésről

Pesti Kázmér
(BMSZC Pataky István Híradásipari és Informatikai Szakgimnáziuma)
Micro-PCCélom egy olyan számítógép kialakítása, ami hasonlít egy laptopra, de belső egységei asztali számítógép alkatrészekből áll (kivétel HDD). Kialakításban egy kicsit vastagabb és nehezebb, mint egy laptop társa. A kijelző beépítése egyedi módon történik. Az eszköz képes működni 230V-ról és akkumulátorról is. Illetve a késöbbiekben akár autóban vagy olyan helyen lehet használni ahol 12V megtalálható.

Bővebb leírás...

Videó a működésről

FOGLALT
Sándor Bence
(MSZC Kandó Kálmán Szakgimnáziuma)
Mozgásérzékelős szemetesOlyan irodai papírkosár, amely a mozgást érzékelve automatikusan kinyitja a tetejét,és távozás után le is zárja azt.

Videó a működésről

Sánta Patrik
(HSZC Pollák Antal Szakgimnázium)
2kW erősítő extrákkalSzeretnénk építeni egy 2kW IC-s erősítőt,ami a gyáriakkal felveheti a versenyt tudásilag, hisz rádió,bluetooth,bemenet választó.Egyedi fadobozban lesz elhelyezve, igényes, szép házban.

Videó a működésről

Sárközi Klaudia
(TSZC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
Lépcsőjáró kutatórobotEgy olyan nehéz terepen is közlekedni tudó 4 kerekű robotjárművet készítek, ami egy normál lépcsőn is fe-le tud mennini. A meghajtáshoz áttételes dc motorokat, H-hidat, a vezérléshez Arduino Uno-t használok. A távvezérléshez Atmega328 processzorral ellátott Bluetooth 2,4 GHz-el és NRF-el kommunikáló távvezérlőt használunk. A robot lítium akkuval 11,7V-on lesz működtetve. Feladata lehet akár romok között mentőrobotként, kommunikációs eszköz, vagy akár gyógyszer célba juttatása.

Videó a működésről

FOGLALT
Szák Mihály
(GYMSZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
Saját tervezésű, valamint gyártású 3 tengelyes CNC marógépAz ötletünk, egy viszonylag nagy megmunkálóterületű (510x680x150mm) fém vázas, 0,01-0,001mm pontosságú, 3 tengelyes CNC marógép. Mely alkalmas, fa, műanyag, alumínium, és puhább acél (S235, S275 stb.) megmunkálásra. Előnye, hogy az iparban kapható CNC megmunkálóközpontokkal ellentétben, a viszonylag nagy megmunkálóterületéhez képest, a kivitelezése sokkal költséghatékonyabb, és akár képes hozni ugyan azt a megmunkálási pontosságot.

Videó a működésről

FOGLALT
Szécsy Levente
(BMSZC Puskás Tivadar Távközlési Technikum Infokommunikációs Szakgimnáziuma)
Arcade VU-méter CRT monitorralA pályaművem egy saját tervezésű és gyártású VU méter, amely a tervem alapján készült sztereó erősítőből és egy CRT monitorból megvalósított kijelzőből áll. A megjeleníthető hangok forrása bluetooth kapcsolatú MP3 lejátszó vagy mobiltelefon, AUX bemenetre kapcsol külső forrás vagy az e célból beépített rádióvevő lehet. A készüléket saját tervezésű és készítésű, arcade játékgép kinézetű faházba építettem bele.

Videó a működésről

Szénási Attila
(BMSZC UMSZKI)
Led-kockaEgy 8 X 8 X 8-as LED-kocka. Mikrovezérlővel vezérelve megadott mintákat tud megjeleníteni.

Videó a működésről

Szladek Máté Nándor
(BMSZC Neumann János Számítástechnikai Szakgimnázium)
Karate verseny sorsolóA program kisorkolja a bevitt versenyző adatai alapján, hogy kikkel fog megkűzdeni.

Videó a működésről

Szőke István Gábor
(BSZC Trefort Ágoston tagiskola)
Áramkör építő,fejlesztő környezetStrip paneles áramkörök építéséhez és azok vizsgálatához készítenénk az alábbi eszközt. A Basic stamp alapötletére készül, főként iskolai de akár otthoni felhasználói körülményekre is alkalmasan kínálkozik mint olcsó megoldás, továbbá kezdő szinten is elegendő az a tudás, mint amivel az elektronikai szakmát tanulni kezdő diák rendelkezik. Különböző kiépítettség és a moduláris felépítés széles határok közötti kialakíthatóságot biztosít.

Bővebb leírás...

Videó a működésről

Táth L. Gergely
(BMSZC Trefort Ágoston Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma)
Raspberry Pi által működtetett csengőrendszer és tűzjelzőRaspberry Pi-ra Python segítségével megírt csengő rendszer, cserélhető csengőhangokkal, Pendriveról olvasva normál/rövid jelző, ki- és becsengetés, tűzjelző ki/be kapcsolása, mindezek LED visszajelzéssel a tanáriba bevezetve lennének megtalálhatók, a könnyű kezelés érdekében.

Videó a működésről

Tóth Bence
(NYSZC Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma )
Okos kesztyűKorunk egyik törekvése a fogyatékkal élők életének megkönnyítése. Erre a célra már rengeteg eszközt kifejlesztettek, mely segítséget nyújt sok helyzetben a rászoruló embereknek. Az eszköz a jelbeszéddel való kommunikálást segíti oly módon, hogy az lehetővé tegye az információcserét azon emberek számára, akiknek nincs idejük, lehetőségük megtanulni ezt a nyelvet. Az eszközöm alapötletét a flex szenzorok adták, melyeket működés közben megfigyelve, arra a következtetésre jutottam, hogy ezeket a

Bővebb leírás...

Videó a működésről

FOGLALT
Tóth Péter
(Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Katona József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Felnőttoktatási Gimnáziuma)
Hőprofilos levegős forrasztógépCélja: A Flip BGA chipek szilíciumlap alatti golyózatának újraforrasztása.

Bővebb leírás...

Videó a működésről

Turi Márton Zoltán
(Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
Hangvezérelt robotEgy olyan robot építése, amely végrehajtja az előre leprogramozott hang utasításaimat. Egy zárt pályán az infra szenzorok alapján tájékozódik és elkerüli az akadályokat. Szükség esetén a ráépített kapcsolókkal is vezérelhető.

Videó a működésről

Vas Bertalan
(NYSZC Bánki Donát Műszaki Középiskolája)
Különböző eszközök vezérlése EMG-velÖsszefoglalva mindent sikerült megvalósítanom, amit eddig elterveztem az EMG-vel kapcsolatban. Építettem egy prototípus kézfej protézist, ami szorításra képes, ezt szeretném tovább fejleszteni és egy 3D nyomtatott EMG-vel működő kézprotézist építeni. Sikerült fejlesztenem egy teljesen új eszközt, amit nem találtam sehol a szakirodalomban, ez pedig a kapcsolódoboz, amivel bármilyen nagyfeszültségű eszközt be tudunk kapcsolni távolról.

Bővebb leírás...

Videó a működésről

FOGLALT
Vasi Márk
(Stredná priemyselná škola - Ipari Szakközépiskola, Petőfiho 2 Komárno)
Oszciloszkópok hálózati vezérléseEgy GUI applikáció ami az oszciloszkóp kezelését egyszerüvé teszi a hálózaton keresztül. Ezáltal azt távolról tudjuk vezérelni. Az applikáció megjelenítené az oszciloszkóp által érzékelt adatokat, valamint grafikus felületen keresztül elérhetőek lennének a különböző beállításai és az esetleges beépített generátor kezelése. Az applikáció Python-ban a PyQt grafikus modul segítségével lenne megírva.

Videó a működésről

Venyercsán András
(BMSZC UMSZKI)
LED-óraA felület szerelt nyákon elhelyezkedő különböző színű led-ek jelzik az órát percet másodpercet.

Videó a működésről

Virlics Márton
(TSZC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
Kutyus távfelügyeleti rendszer és etetőA kutyusunkat szeretnénk megfigyelni és kommunikálni vele és megetetni ha szükséges, távolról. Ehhez egy laptopot használunk amelyen fut az operációs rendszer és a Teamviwer távoli elérési program. A kutyus előtt egy leburkolt monitor, hangszóró és egy Webkamera lesz, amin lát és hall bennünket és mi is látjuk őt. Amellett még egy Ip kamera is figyeli és láthatjuk a kutyus környezetét és a távvezérelhető etető rendszert. fel tudjuk majd hívni a kutyust és meg tudjuk etetni távolról.

Videó a működésről

FOGLALT
Zavarkó Nándor
(MSZC Kandó Kálmán Szakgimnáziuma)
Elektromos keményforrasztó berendezésElektromos keményforrasztó berendezés erősáramú kötések és csőcsatlakozások készítésere,fokozatmentesen szabályozható teljesítménnyel.

Videó a működésről

Zsédely Máté
(Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
Led kijelzésű óraMikrokontrollerrel vezérelt digitális óra.Az óra pontosságáról egy külön óramodul gondoskodik, A LED-ek fényerejét a külső megvilágítás mérése után egy impulzus szélesség modulált jellel vezérlem. Az óra alap beállítás 2 vagy 3 kapcsoló segítségével végzem el.

Videó a működésről

Miért jött létre a muszakivagyok.hu?

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület a magyar villamosipar legnagyobb független szakmai szervezeteként szerepet vállal a pályaválasztás előtt álló fiatalok érdeklődésének felkeltésében az elektrotechnika iránt.

Weboldalunk célja, hogy fiatal (középiskolás, főiskolás) villamos szakemberek olyan háttértámogatást kapjanak, ami a későbbi pályafutásukban nagy segítség lehet.

Támogatóink

Amennyiben Ön is támogatni szeretné Mentorprogramunkat, tekintse át a Támogatási lehetőségeket.

Magyar Elektrotechnikai Egyesület
 

mee@mee.hu

+36-1-353-0117

http://www.mee.hu

Webdesign:
www.visi.hu