Pályázatok

A National Instruments a Virtuális Műszerezésért Alapítvány, valamint a Debreceni Szakképzési Centrum  Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma idén is megrendezi a VISUAL Thinking – LabVIEW programozó versenyét.
Megmérettetésünk célja, hogy a középiskolás diákok valós, ipari környezetben is felmerülő problémákat oldjanak meg közösen, felhasználva a grafikus programozást forradalmasító LabVIEW szoftvert.

A jelentkezési határidő: 2018. február 14., szerdaA MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. iskolaprogramja immár új néven várja mindazokat a villamosipari szakképzésben résztvevő tanulókat, akik készek megmérkőzni a MAVIR Mester címért és az azzal járó értékes díjakért!

Célunk változatlan: szeretnénk megmutatni, hogy az elektrotechnika izgalmas, jó egzisztenciát nyújtó pályát kínál, olyat, amelyben munkája által mindenki egy sikertörténet részese lehet – akár a MAVIR által kínált egyedi környezetben.Mutasd meg, hogy céltudatos MŰSZAKI vagy! A lényeg, hogy amit elképzeltél, az MŰKÖDJön a valóságban!

A pályázat célja:

Az elektrotechnika, elektronika és informatika szakterület meghatározó cégeinek figyelmét felhívja önálló, kreatív, gyakorlati gondolkodású középiskolásokra.
Minden pályázó, aki az ötletét megvalósította lehetőséget nyer, hogy felkerüljön egy olyan ajánlási felületre, ahol a cégek vezetői megismerhetik Őket a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) ajánlásával.A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) az erősáramú elektrotechnika területén diplomatervet, szakdolgozatot készítő MSc mesterszakos és BSC alapszakos hallgatók számára pályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy ösztönözze olyan színvonalas diplomatervek, szakdolgozatok készítését, melyek a műszaki fejlődést, a racionális energia felhasználást mozdítják elő, továbbá a körülírt megoldások az iparban, az infrastruktúrában, a gazdaság különböző területein bevezethetőnek tűnnek, a gyakorlatban megvalósíthatók.A középfokú műszaki oktatásban résztvevő diákok számára meghirdetett kétfordulós tanulmányi versenyen országszerte 20 iskolából 37 csapat vett részt, a döntőbe 10 csapat jutott be.

I. helyezett: Pécsi Janus Pannonius Gimnázium csapata
II. helyezett: Budapesti Verebély László Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata
III. helyezett: Békéscsabai Trefort Ágoston Szakképző Iskola és Kollégium csapataTöbb száz középiskolásnak engedett bepillantást a MAVIR Zrt. az elektrotechnikus szakma rejtelmeibe a Magyar Elektrotechnikai Egyesülettel közösen szervezett iskolaprogramjának keretében, mely a november végi döntővel zárult. Az átviteli üzemeltetés megismertetését célzó sorozatban a szentesi Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola tanulói győzedelmeskedtek.Miért jött létre a muszakivagyok.hu?

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület a magyar villamosipar legnagyobb független szakmai szervezeteként szerepet vállal a pályaválasztás előtt álló fiatalok érdeklődésének felkeltésében az elektrotechnika iránt.

Weboldalunk célja, hogy fiatal (középiskolás, főiskolás) villamos szakemberek olyan háttértámogatást kapjanak, ami a későbbi pályafutásukban nagy segítség lehet.

Támogatóink

Amennyiben Ön is támogatni szeretné Mentorprogramunkat, tekintse át a Támogatási lehetőségeket.

Magyar Elektrotechnikai Egyesület
Szeli Viktória

szeli@mee.hu

+36-1-788-0520

http://www.mee.hu

Webdesign:
www.visi.hu