Tanári tagozatot hozott létre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület

Tanári tagozatot hozott létre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE), a szakember utánpótlás támogatására. Az országos szintű szakmai szervezet célja, egyebek mellett a természettudományos tárgyakat oktató tanárokkal való szorosabb együttműködés, a tananyagok, tankönyvek, oktatást segítő anyagok készítésében való partnerség, a jó gyakorlatok bemutatása és terjesztése, valamint az oktatás technikai feltételeinek javításában való közreműködés - jelentették be a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum (BMSZC) és a MEE közös oktatási konferenciáján, amelyen csaknem kétszáz tanár és intézményvezető vett részt.

 

Ma már az elektrotechnikai szakmacsoportban is egyre jobban érződik az országos szakemberhiány, ezért az érdekelt cégeknek is egyre többet kell tenniük az utánpótlás biztosítása érdekében. A MEE-nek egyéni és jogi tagjain keresztül számos szakmabeli céggel van kapcsolata, ezt felhasználva közvetítő szerepet játszhat a szakemberhiánnyal küzdő cégek és az oktatási intézmények, illetve a diákok között. A most megalakult tanári tagozat egyrészt keretet biztosít a tananyag fejlesztésre, a legjobb gyakorlatok megismerésére és megismertetésére, valamint az oktatás hatékonyságát és minőségét érintő kérdésekben az érintettek közös állásfoglalásának kialakítására. Ezek mellett fontos fóruma lehet a pályaválasztás támogatása érdekében az oktatók és a cégek közötti együttműködésnek, a szakmai gyakorlatok szervezésének, a duális képzés alakításának, ösztöndíj-programok meghirdetésének.

A MEE olyan platformot kíván teremtetni a tanároknak, ahol szervezett keretek között lesz lehetőségük kapcsolatot tartani egymással és a gyakorlati képzési lehetőséget biztosító, esetlegesen szakember utánpótlásban érdekelt cégekkel - mondta el dr. Székely Csaba, az oktatási bizottság elnöke. Jelezte: a duális képzés és ösztöndíj- programokban komoly lehetőségek rejlenek, ezek minél hatékonyabb kihasználásában is segítséget kíván nyújtani az utánpótlás nevelésben érdekelt és érintett szereplőknek az Egyesület.

A konferencián Danyi Vilmos, a BMSZC szakmai főigazgató-helyettese bemutatta a “Működj!” Című pályázatot, ami a szakképzési centrum és a MEE közös akciója, melyet ebben az évben is meghirdettek. Olyan tehetséges fiatalok felkutatása a cél, akik nemcsak ötletelésben, de annak megvalósításában is jók. Ehhez kapcsolódva Günthner Attila, a MEE irodavezetője bemutatta a muszakivagyok.hu oldalt, amit a MEE az iskolák, a tanárok, a diákok és a cégek virtuális találkozási pontjaként hozott létre. Utóbbiak gyakorlati képzésüket mutathatják meg az oldalon, így az iskolák megtalálhatják a leginkább alkalmas képzési helyeket tanulóiknak. A rendezvényen természetesen szó volt a “Mi a pálya?” elnevezésű pályaválasztási fesztiválról, amit 2016-ban már Budapest mellett az ország öt nagy városában rendezett meg az egyesület, idén pedig hat vidéki helyszín lesz majd. 



Miért jött létre a muszakivagyok.hu?

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület a magyar villamosipar legnagyobb független szakmai szervezeteként szerepet vállal a pályaválasztás előtt álló fiatalok érdeklődésének felkeltésében az elektrotechnika iránt.

Weboldalunk célja, hogy fiatal (középiskolás, főiskolás) villamos szakemberek olyan háttértámogatást kapjanak, ami a későbbi pályafutásukban nagy segítség lehet.

Támogatóink

Amennyiben Ön is támogatni szeretné Mentorprogramunkat, tekintse át a Támogatási lehetőségeket.

Magyar Elektrotechnikai Egyesület
 

mee@mee.hu

+36-1-353-0117

http://www.mee.hu

Webdesign:
www.visi.hu