Diplomaterv és Szakdolgozat pályázat 2022

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) az erősáramú elektrotechnika, automatizálás, villamosenergia-piac, energiastratégia vagy kapcsolódó területein diplomatervet, szakdolgozatot készítő MSc mesterszakos és BSc alapszakos hallgatók számára pályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy ösztönözze színvonalas diplomatervek, szakdolgozatok készítését és lehetőséget biztosítson a nyerteseknek arra, hogy az iparágban mind a diploma munkájukat, mind magukat bemutassák.

 • A sikeres pályázók számára lehetőséget biztosítunk egy prezentációs technika tréningen való részvétel lehetőségét.

 • A Díjazottak az iparág éves legnagyobb szakmai rendezvényén a MEE 2022. évi Vándorgyűlés Konferencia és Kiállításán ismertetik pályamunkájukat.

 • Több pályázónak is biztosítjuk, hogy pályamunkáját megjelentetjük az ELEKTROTECHNIKA című szakmai folyóiratban.

 • Több pályázónak is biztosítjuk, hogy bemutatkozzon a muszakivagyok.hu ajánló portálon, amelyet az iparág meghatározó cégei látogatnak a megfelelő utánpótlás biztosítása céljából.

 • Az érvényes pályázatokat beküldőknek egy éves MEE tagságot biztosítunk. A helyezettek három éves MEE tagságban részesülnek.

 • A pályázatok tartalma függvényében pályázóknak lehetősége nyílik a MAIT (Mechwart András Ifjúság Találkozón) konferencián (a MEE Vándorgyűlés és Kiállítás 0. napja) a munkájának a bemutatására, fiatalos szakmai körben.

A részvétel feltételei:

 • 2021. június 30. után és 2022. június 30-ig beadott és megvédett diplomaterv és szakdolgozat
 • A pályamunkának tartalmaznia kell:
  • egy maximum 6 oldalas összefoglalót, amely alapján a Bíráló Bizottság meghozza döntését, továbbá alkalmas az ELEKTROTECHNIKA folyóiratban történő megjelentetésre (ehhez segédlet a http://www.mee.hu/cikk/200 linken található).
  • a pályázó elérhetőségét (cím, telefon, e-mail)
  • a pályázó nyilatkozatát, amelyben hozzájárul, hogy a pályaművek a bíráló bizottság  tagjai számára hozzáférhetők legyenek, valamint, hogy a 6 oldalas összefoglaló az Elektrotechnika folyóiratban megjelenhet
  • a diplomatervet/szakdolgozatot a feladatkiírással együtt
  • a dolgozatnak a védés során felhasznált részletes bírálatát

Beküldési határidő: 2022. július 24.

A Díjbizottság a pályaműveket két kategóriában értékeli: BSc szakdolgozat és MSc diplomaterv.

BSc szakdolgozatok MSc diplomatervek
I. díj 50.000 Ft I. díj 100.000 Ft
II. díj 40.000 Ft II. díj 80.000 Ft
III. díj 30.000 Ft III. díj 60.000 Ft

Kiemelkedő környezettudatos megoldást nyújtó pályázat 50.000.- Ft-os különdíjban részesül.

 

A pályázat beadásának módja:

A pályaművet a kötelezően csatolandó, fent felsorolt anyagokkal együtt Google Drive fiókba kell feltölteni, a link birtokában történő megtekintési beállítással. A pályamű linkjét a mee@mee.hu email címre szükséges eljuttatni a beadási határidőig.

Információk, segítség a Drive használatához : https://www.google.com/intl/hu_hu/drive/

A cikk összefoglaló fájlt pdf formátumban is adja be

Erre a fájlra vonatkozóan:

 • A szövegben ne maradjon közvetlenül az intézmény vagy a szerző beazonosítására alkalmas részlet.
 • A fájl neve maga egy jelige legyen (pl.: nádirigó).
 • A szerző nevét NE tüntesse fel.

Esetleges kérdés esetén Schwarcz Barbarához fordulhat a schwarcz@mee.hu email címen, vagy a +36 1-353-0117 vezetékes telefonszámon.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület kizárólag a Bíráló Bizottság részére enged betekintést a pályaművekbe a pályázat elbírálása céljából. Harmadik személynek a beküldött dokumentumokat nem adja ki, azokat bizalmasan kezeli. A beérkezett pályázatot a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Elnöksége által megválasztott Díjbizottság értékeli. Az értékelő Díjbizottság javaslatot tehet korlátozott számban az arra érdemes pályamunka külön jutalmazására, vagy szakcikk formájában történő megjelenésére a Magyar Elektrotechnikai Egyesület ELEKTROTECHNIKA folyóiratában.

 

 Miért jött létre a muszakivagyok.hu?

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület a magyar villamosipar legnagyobb független szakmai szervezeteként szerepet vállal a pályaválasztás előtt álló fiatalok érdeklődésének felkeltésében az elektrotechnika iránt.

Weboldalunk célja, hogy fiatal (középiskolás, főiskolás) villamos szakemberek olyan háttértámogatást kapjanak, ami a későbbi pályafutásukban nagy segítség lehet.

Támogatóink

Amennyiben Ön is támogatni szeretné Mentorprogramunkat, tekintse át a Támogatási lehetőségeket.

Magyar Elektrotechnikai Egyesület
 

mee@mee.hu

+36-1-353-0117

http://www.mee.hu

Webdesign:
www.visi.hu