MŰKÖDJ! pályázat

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatallal együttműködésben 2018-ban ismét meghirdeti a Működj! pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával. A program fővédnöke Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár.

A Működj! NEM egy verseny, hanem tehetségkutató program és rendezvény!

 

A ,,Működj!” pályázat 2016-ban indult útjára és nagy érdeklődés mellett, határon innen- és túl 2017-ben már 79 pályázat formájában megvalósult ötletet ismerhettek meg az érdeklődők a Magyar Elektrotechnikai Egyesület muszakivagyok.hu honlapján keresztül. A tavalyi pályaművek között számos csodát láthattunk, az okos otthontól kezdve, a jelbeszédet hangzó szöveggé átalakító kesztyűn át, a négykerék meghajtású robotig.

A ,,Működj!” pályázat célja, hogy az elektrotechnika, elektronika és informatika szakterületek meghatározó cégeinek figyelmét a kreatív, gyakorlati gondolkodású, tehetséges középiskolásokra irányítsa.

Ez a megmérettetés mind a diákoknak, mind felkészítő tanáraiknak és a Szakképzési Centrumok tagiskoláinak egyaránt remek lehetőség, hogy megmutathassák tudásukat és kreativitásukat.

Minden bizonnyal idén is számos olyan projekt nyer támogatást, amelynek a való életben és az üzleti életben egyaránt létjogosultsága van. A Működj! az iskolák, a pedagógusok, és a cégek számára is kiváló alkalmat teremt a kapcsolatépítésre.

Az idei pályázattal kapcsolatos fontos időpontok:

A pályázat meghirdetése: 2018.10.02.
Jelentkezési és ötletfeltöltési határidő: 2019. 01. 15.
A működő pályaművekről készült videó feltöltésének határideje: 2019.02.14.
Díjátadó: 2019.03.08.

A pályázat meghirdetését követően, illetve a beküldött ötleteket a cégek folyamatos figyelemmel kísérik, döntenek a támogatás formája felől és a www.muszakivagyok.hu  felületen keresztül jelezik, hogy mely pályaműveket jutalmazzák. A 2019.02.14-ig elkészült és működő alkotásokról készült filmeket a Magyar Elektrotechnikai Egyesület közzé teszi honlapján, így is biztosítva az esélyegyenlőséget. Az elmúlt évben minden, az eredményhirdető gálán megjelent pályázó díjazásban részesült.

A következő díjak kerültek kiosztásra: - táblagép,- számítógép,- ajándékutalvány,- pénzjutalom,- oszcilloszkóp,- elektronikus műszerek,- szerszámcsomag,- tanulmányút,- osztálykirándulás,- könyvcsomag. A diákok mellett a felkészítő tanárok is hasonló kategóriákban kaptak jutalmat, valamint a legjobb iskola is.

Alább megtekinthető a bemutatkozó mintavideó, valamint az elmúlt év feltöltéseiből lehet válogatni:



Miért jött létre a muszakivagyok.hu?

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület a magyar villamosipar legnagyobb független szakmai szervezeteként szerepet vállal a pályaválasztás előtt álló fiatalok érdeklődésének felkeltésében az elektrotechnika iránt.

Weboldalunk célja, hogy fiatal (középiskolás, főiskolás) villamos szakemberek olyan háttértámogatást kapjanak, ami a későbbi pályafutásukban nagy segítség lehet.

Támogatóink

Amennyiben Ön is támogatni szeretné Mentorprogramunkat, tekintse át a Támogatási lehetőségeket.

Magyar Elektrotechnikai Egyesület
 

mee@mee.hu

+36-1-353-0117

http://www.mee.hu

Webdesign:
www.visi.hu