Mi a pálya? - beszámoló

Október 20-án 17 órakor ideiglenesen bezártuk a „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztivál bokszutcáit
A rendezvényre összesen 119 iskolából több, mint 2000 gyerek látogatott el (több, mint 1200 középiskolás több Szakképzési Centrum 15 iskolájából és közel 800 pályaválasztó általános iskolás és gimnazista 104 iskolából). Nagy öröm számunkra, hogy 33 vidéki iskolából is felkeresték a fesztivált, amelyen közel 30 kiállító mutatta be a gyerekeknek, hogy ha a műszaki pályát választják milyen feladatok várnak rájuk, milyen élményekben lehet részük. A rendezvény házigazdája Szujó Zoltán folyamatosan gondoskodott a pörgős, érdekfeszítő jó hangulatról.

 

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezésében megvalósult műszaki pályaválasztó fesztivál kitűzött céljai maradéktalanul teljesültek:

  • A tanári, tanulói, szülői visszajelzések és személyes tapasztalatok alapján a kiállító cégek és a BMSZC intézményei nagyon sok tanulónak okoztak örömet, élményt ezen a két napon.
  • A pályaválasztók fejében tisztábbá vált a kép, hogy milyen feladatok és élmények várnak rájuk, ha a műszaki pályát választják. Továbbá kirajzolódott számukra az is, hogy a műszaki pályán belüli ágazatok között mi az alapvető különbség és ha sikeresen teljesítik tanulmányaikat van lehetőség az elhelyezkedésre a megjelent területeken, láthatták "mi a pálya".
  • A kiállításon és a párhuzamos oktatási konferencián közvetlenebbé és mélyebbé vált a kapcsolat a kiállító cégek és szakközép iskolák között. Nyílt párbeszéd alakult ki, amelyre nagyon nagy szükség van a megfelelő utánpótlás nevelés érdekében. Az oktatási konferencián elhangzott előadások diáit letöltheti itt.

Két hónapja nagy hittel vágtunk bele ennek a fesztiválnak a szervezésébe. Tudtuk, hogy két hónap nagyon rövid idő, de bíztunk benne, hogy lesznek támogatóink, akik segítenek. Óriási élmény volt számunkra megtapasztalni, ahogy napról napra nőtt azoknak a száma akik velünk együtt lelkesedtek és a tőlük telhető maximumot megtették a közös ügy érdekében. Mindenki komolyan vette azt a kérést, hogy ne szórólapot, hanem élményt adjunk a gyerekeknek. Mindezt annak ellenére, hogy a fesztiválba fektetett munka nem holnap hozza meg a gyümölcsét, hanem később.

A BMSZC és a MEE nevében köszönjük a rendezvény sikeréért tett kiállító, támogató cégek és iskolák munkatársainak, hogy a rendezvény mögé álltak. Köszönjük erőfeszítéseiket, anyagi, erkölcsi támogatásukat.

Biztosak vagyunk benne, hogy 5-10 év múlva a fesztiválon résztvevő gyerekek közül többen fogják majd azt mondani, hogy a 2015 évi „Mi a pálya?” fesztiválon erősödött meg bennük, vagy éppen ott határozták el, hogy a műszaki pályát választják.

Bővebb információ a miapalya.mee.hu-n



Miért jött létre a muszakivagyok.hu?

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület a magyar villamosipar legnagyobb független szakmai szervezeteként szerepet vállal a pályaválasztás előtt álló fiatalok érdeklődésének felkeltésében az elektrotechnika iránt.

Weboldalunk célja, hogy fiatal (középiskolás, főiskolás) villamos szakemberek olyan háttértámogatást kapjanak, ami a későbbi pályafutásukban nagy segítség lehet.

Támogatóink

Amennyiben Ön is támogatni szeretné Mentorprogramunkat, tekintse át a Támogatási lehetőségeket.

Magyar Elektrotechnikai Egyesület
 

mee@mee.hu

+36-1-353-0117

http://www.mee.hu

Webdesign:
www.visi.hu