A jövő elektrotechnikusai mérték össze tudásukat a MAVIR tanulmányi versenyén

Több száz középiskolásnak engedett bepillantást a MAVIR Zrt. az elektrotechnikus szakma rejtelmeibe a Magyar Elektrotechnikai Egyesülettel közösen szervezett iskolaprogramjának keretében, mely a november végi döntővel zárult. Az átviteli üzemeltetés megismertetését célzó sorozatban a szentesi Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola tanulói győzedelmeskedtek.

 

Országos versenyt hirdetett a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (MAVIR) ZRt. a Magyar Elektrotechnikai Egyesület szakmai közreműködésével a műszaki tantárgyakat hallgató középiskolásoknak. A sorozat elsődleges célja az elektrotechnikai szakma népszerűsítése volt.

A versenyben 16 középiskola több száz tanulója vett részt az ország különböző régióiból. Az egyes csapatok szeptember során az iskolájukhoz legközelebb eső MAVIR alállomásra látogattak el, ahol betekintést nyerhettek a létesítmények, ezáltal a MAVIR működésébe. A versenyre benevezett ötvenegy csapat ezt követően online tesztet oldott meg, valamint esszé témát dolgozott ki.

Az Elektrotechnikai Múzeumban november 27-én rendezetett döntőn a nyolc legjobb csapat vett részt, közülük pedig a legfelkészültebbnek a szentesi Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola tanulói bizonyultak. Ők az első helyért járó elismerés mellett fejenként ötvenezer forint értékű vásárlási utalványban részesültek. Második helyen a Keszthelyi Asbóth Sándor Szakképző Iskola, míg a harmadikon a győri Pattantyús Ábrahám Géza Szakközépiskola diákjai végeztek. A Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola tanulói a Magyar Elektrotechnikai Egyesület által felajánlott különdíjban is részesültek. „Tesla újratöltve” című elképzelésüket a jövő villamosenergia rendszer felépítéséről bemutathatják az iparág csúcstalálkozóján, a 63. Vándorgyűlés Konferencia és kiállításon, amely 2016 szeptemberében Szegeden kerül megrendezésre.

„A sorozat célja az volt, hogy az elektrotechnika a választható szakmák sorában méltó helyet kapjon: fogékony és tehetséges tanulók számára perspektívát kínáljunk, és elősegítsük a szakember-utánpótlást, főként a MAVIR üzemviteli szakterülete számára” – mondta a sikerrel záruló versenysorozat kapcsán Bencsik Tibor a MAVIR ZRt. üzemviteli igazgatója, a zsűri elnöke.Miért jött létre a muszakivagyok.hu?

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület a magyar villamosipar legnagyobb független szakmai szervezeteként szerepet vállal a pályaválasztás előtt álló fiatalok érdeklődésének felkeltésében az elektrotechnika iránt.

Weboldalunk célja, hogy fiatal (középiskolás, főiskolás) villamos szakemberek olyan háttértámogatást kapjanak, ami a későbbi pályafutásukban nagy segítség lehet.

Támogatóink

Amennyiben Ön is támogatni szeretné Mentorprogramunkat, tekintse át a Támogatási lehetőségeket.

Magyar Elektrotechnikai Egyesület
 

mee@mee.hu

+36-1-353-0117

http://www.mee.hu

Webdesign:
www.visi.hu